Vi firar Närmatsdagen 2024 i två dagar

Arrangörer som deltar i Närmatsdagen 2024 kan hålla sina dörrar öppna under två dagar: lördagen den 7 september och om de så önskar även söndagen den 8 september. Under veckoslutet är lördagen Närmatsdagens huvudevenemangsdag, då alla arrangörer för Närmatsdagen hälsar besökare välkomna.

Närmatsdagen, som vuxit från år till år, växer ytterligare år 2024 då man utvidgar evenemanget till två dagar.

– Vi börjar bygga upp en större och mer riksomfattande Närmatsdag. Under de senaste åren har arrangörerna önskat att evenemanget ska utvidgas till att omfatta hela veckoslutet, eftersom man förbereder sig omsorgsfullt för Närmatsdagen och många gärna tar emot besökare under hela veckoslutet, berättar evenemangets koordinator Anna Mäkinen.

Närmatsdagen kan fortfarande firas som ett endagsevenemang, varvid evenemangsdagen är lördag. På lördagen ordnar man också Närmatsdagens invigningsevenemang, platsen meddelas senare. På söndagen är det frivilligt för arrangörerna att delta i Närmatsdagen.

Lägg alltså redan nu till Närmatsdagen 2024, 7 och 8 september 2024, i kalendern. Anmälan att bli arrangör för Närmatsdagen öppnas i början av år 2024.

Mer information Anna Mäkinen
Landsbygdsnätverksenheten
anna.makinen@ruokavirasto.fi
tfn 050 472 8226

Dela berättelsen på dina sociala kanaler!